FAQ

De aanbieding geldt voor in België of Nederland aangeschafte LOCTITE- en TEROSON-producten die deelnemen aan deze actie (herkenbaar aan de on-pack actiesticker) tussen 01/02/2017 en 31/05/2018.

De aanbieding geeft recht op een e-voucher voor een sportactiviteit bij één van onze deelnemende partners in België of Nederland.

De partners en de activiteiten kunnen geraadpleegd worden op de pagina ‘Ik maak mijn e-voucher aan'. De lijst met deelnemende partners kan in de loop van de campagneperiode wijzigen.

U vindt alle deelname-stappen op de pagina 'Hoe neem ik deel ?', voor consumenten in België (Vlaanderen) en Nederland. Hiervoor heeft u de cadeaucode nodig, die vermeld staat in de e-mail, ontvangen naar aanleiding van uw online deelname. U neemt bovendien rechtstreeks contact op met de gekozen partner.

De e-voucher voor de gekozen activiteit is geldig tot 30-06-2018. Wij raden u echter aan zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de partner, en niet te wachten tot het laatste moment.

Omdat alle activiteiten anders zijn, is er geen minimumduur. Als de duur van de activiteit niet vermeld wordt op de pagina 'Ik maak mijn e-voucher aan', dan kunt u contact opnemen met de betreffende partner.

Ja, u kunt van twee e-vouchers gebruikmaken, als u twee LOCTITE- of TEROSON-actieproducten koopt tussen 01/02/2017 en 30/05/2018.

TLC Marketing heeft haar partnernetwerk in België (Vlaanderen) en Nederland zo georganiseerd, dat aan zoveel mogelijk aanvragen voldaan kan worden. TLC Marketing kan u echter niet garanderen dat er een partner in de buurt van uw woonplaats is opgenomen. Afhankelijk van hun woonplaats kan het dus voorkomen dat sommige mensen voor een activiteit een langere reistijd hebben.

De e-voucher kan niet worden gebruikt in combinatie met andere promotionele aanbiedingen.

Nee, TLC Marketing, zjin agenten en distributeurs geven geen nieuwe codes voor verloren of verwijderde codes.

Nee, TLC Marketing, zjin agenten en distributeurs vervangen geen kwijtgeraakte, gestolen of beschadigde e-vouchers. Bovendien worden geen onleesbare, beschadigde, gescande of gefotokopieerde e-vouchers aanvaard.

Als de e-voucher is aangemaakt, kunt u uw keuze niet meer wijzigen. Bent u nog bezig met het invullen van het formulier, dan kunt u uw keuze wijzigen door op de knop ‘Activiteit wijzgen’ te klikken.

Nee, de e-voucher kan niet worden ingeruild, wordt niet terugbetaald en kan niet worden verhandeld.

Voor bepaalde type activiteiten is vooraf reserveren noodzakelijk. Denk er dus aan, om te reserveren als dit wordt vermeld. Als u twijfelt, kunt u beter de partner bellen om er zeker van te zijn dat u kunt komen.

Neem minstens 48 uur van tevoren rechtstreeks contact op met de betrokken partner.

Als u een afspraak heeft gemist en niet minstens 48 uur van tevoren heeft afgebeld, dan is de cadeaubon helaas niet meer te gebruiken (ook niet bij andere partners of activiteiten).

U kunt contact opnemen met de helpdesk van TLC Marketing:

België:

Per telefoon : 080049325
(Geen toeslag, geldend tarief afhankelijk van de provider.
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur, behalve op feestdagen)

Per e-mail : myexperiences-nl@tlcrewards.com
(Betreft: My Henkel Experience / uw naam en voornaam)

Nederland:

Per telefoon : +31 (0)20-2050191
(Geen toeslag, geldend tarief afhankelijk van de provider.
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur, behalve op feestdagen)

Per e-mail : myexperiences-nl@tlcrewards.com
(Betreft: My Henkel Experience / uw naam en voornaam)

Nee, kosten voor telefoongesprekken en internetverbinding worden niet terugbetaald.

OK

Deze website gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door deze website te blijven gebruiken, gaat u ermee akkoord dat er cookies geplaatst worden.